Grønne tage – et miljørigtigt alternativ

By:

Grønne tage, levende tage, sedumtage. Kært barn har mange navne, men hver og et dækker over den belægning, der lægges på en bygning – og som består af planter. Det visuelle og æstetiske er i centrum, men først og fremmest handler grønne tage om at sætte et miljørigtigt aftryk på sin ejendom.

Grønne tage kan bruges af både private og erhverv, da selv det mindste slag for miljøet tæller med i regnskabet. Særligt sommerhuse og tilbygninger nyder godt af de grønne tage, der nemt tilpasser sig det omkringliggende miljø. I erhvervsmæssig henseende kan grønne tage være med til at give et levende og grønt bymiljø, hvor dyr og insekter kan trives.

Grundlæggende har grønne tage 3 store fordele: Regnvandshåndtering, temperaturkontrol og urban diversitet.

Regnvandshåndtering

Vi oplever større og større nedbørsmængder og ifølge forskerne bliver det kun værre med tiden, og netop derfor er grønne tage særligt attraktive. Et fladt grønt tag kan optage op til 80% af det årlige regnvand på området, og det aflaster ikke bare kloaksystemerne, men mindsker også risikoen for oversvømmelse af ejendomme.

Temperaturkontrol

Med et grønt tag får du en effektiv temperaturregulator. I vinterhalvåret er taget nemlig en suveræn isolering, der holder på varmen i ejendommen. Om sommeren sker det modsatte, da solens stråler bruger sin energi på at få vandet i jorden til at fordampe og dermed ikke varmer selve taget op.

Et grønt bymiljø

Grønne tage er ikke kun miljøvenlige, de er også æstetiske og kan danne grobund for smukke, arkitektoniske ejendomme. Det grønne liv giver et behageligt og varieret miljø for både mennesker, dyr og insekter, og samtidig virker de grønne tage naturligt lydisolerende. De kan derfor afhjælpe nogle af de støjgener, der ofte opleves i større byer.

Grønne tage kan både anlægges i forbindelse med nybyggeri, men de kan også etableres på allerede eksisterende bygninger, hvis taget alligevel står overfor en større renovering.

Posted in: Grønne tage