Virksomhed i vækst: Sådan styrker du din struktur

By:

Har du en virksomhed, som bare drøner derudaf? Så er der mange ting, som du skal have styr på, fordi vækst ikke bare er flere penge på bundlinjen – det er også flere ansatte, mere ansvar og flere regler, man skal leve op til med større konsekvenser, hvis de ikke overholdes. Vi kommer her med gode råd til dig, der har en virksomhed i vækst.

Få styr på din IT-sikkerhed

Som mindre virksomhed er man typisk ikke så udsat for IT-kriminalitet som større virksomheder, fordi man ikke er i samme økonomiske elite. Du bliver straks mere interessant, når du tjener mere, og derfor skal du have styr på din IT-sikkerhed, så du ikke kommer til at lække informationer omkring økonomi, kunderelationer, produktudvikling og andre ting, som kan have indflydelse på din virksomhed. For hvordan sender man en sikker mail eksempelvis? Det skal du have styr på.

Få en HR-afdeling

Jo flere ansatte, jo flere anliggende omkring ansatte skal du tage dig af – og det kan godt være omstændigt, hvis man er i vækst, og man samtidig har flere direktionslag ned til de nederste ansatte, som ikke har samme relation til dig og virksomheden som dine første ansatte. Her bliver en HR-afdeling, eller bare en HR-ansat, en stor fordel.

Vær uafhængig af enkelte medarbejdere

En lille virksomhed er typisk meget afhængig af individer, og forsvinder det ene individ, mister man mange kompetencer. Din opgave som virksomhedsejer er at få alle de kompetencer ned på papir, så de føres videre i virksomheden – og få dine ansatte bundet med en konkurrenceklausul, så de ikke bryder ud og starter deres eget for næsen af dig.

Posted in: IT