Smagen af militær

By:

Skal du bruge feltrationer? Så er du kommet til det rette sted. Hvad end du skal på overlevelsestur, er i millitæret eller bare godt kunne tænke dig at prøve at vide, hvordan det smager at være i militæret, så læs med her.

Hvad er det?

Feltrationer er typisk mad, der er konserves eller pulverbaseret. Det er oftest noget, som bruges til militærøvelser, da produkterne i en feltration kan holde sig længe, og vejer lidt. Det er oftest let at tilberede, da det som regel enten er tilberedt, eller blot skal have tilsat vand. Det er derfor let at pakke det frem og væk igen, når man er på farten.

Hvad indeholder det?

En feltration er for det meste ikke kun mad, der er også andre ting som soldaterne, eller du, kan få brug for, i forbindelse med indtagelse af et måltid. En feltration bestående af 3300 kalorier, som normalt ville blive benyttet af de danske soldater, indeholder blandt andet tandstikker, en engangstandbørste, marmelade, honning, nødder, energibarer og en lun ret, som kan laves uden brug af ild. Hvis du er mere nysgerrig på, hvad der kan være i, kan du læse mere om feltrationer her.

Gør det lettere

Feltrationer er med til at gøre livet for friluftspersoner og militærfolk lettere. På lange ture skal man medbringe en masse mad, samt en masse anden tung oppakning. Her er feltrationerne med til at gøre tasken mindre tung, da man kan have en masse mad med, som i pulverform ikke vejer ret meget. Mad, vand og kogegrej, er også ting, som nogle har med på øvelser. Det er også lavet, så det kan stilles op let og hurtigt, så man med det samme kan komme videre igen, uden at spille tiden. Samtidig vejer og fylder det heller ikke ret meget.