Opstart af landbrug: Gode ting at huske

By:

Er du flyttet til landet, eller har du arvet fars gård i et forsøg på at gøre familien stolt? Uanset dine begrundelser er det et enormt ansvar at tage vare på en gård, fordi der hver dag opstår nye udfordringer, som du skal tage dig af. Det kræver sin mand, eller kvinde, og derfor giver vi dig her et par gode råd med på vejen.

Styr på dyr?

Hvis man har en gård, har man også dyr. Faktisk vil ens dyr være ens største indtægtskilde, og derfor skal du være klar til at investere i udstyr, som faktisk kan gøre dig til en rigtig landmand. En af disse ting er en vægt til grise, som er anderledes fra en normal vægt. Her kan kreaturet nemlig selv gå op på vægten via en rampe, hvorefter man kan måle vægten inden slagtning.

Hvad med sikkerheden?

Farme, gårde og afsides huse er de ejendomme, hvor der er størst sandsynlighed for indbrud, og det kan være svært at undgå, når man bor langt ude på landet. Det kræver i hvert fald, at man er hjemme hele julen. Få sat overvågning op og få en god snak med naboerne, så alle ved, hvem der kører ind og ud. Det betaler sig at tænke præventivt.

Store landbrugsmaskiner

Du har sikkert også afgrøder, der skal passes, og det skal de på nogle meget bestemte tidspunkter af året. Det vil sige, at du kan har en ganske kort tidslomme, hvori du kan høste, og derfor skal udstyret bare spille maksimalt. Brug derfor gode og ordentligt maskiner, der kan hjælpe dig.

Posted in: Landbrug