EKG papir skal virke hver gang

By:

Sundhedsydelser som hospitaler, klinikker og lægehuse bruger EKG-papir til elektrokardiogrammer i diagnostisering af patienter eller klienter. Hos EkkoMED kan du finde alle de kendte mærker af EKG-papir. Men hvordan vælger du det rigtige? Det kommer selvfølgelig an på dit behov for præcise aflæsninger. Og det afhænger også af hvilken maskine du skal bruge papiret i.

Følg producentens anbefaling

Det er fristende at spare penge og købe et lidt billigere papir end det originale til maskinen. Men det er altid en god idé at bruge det papir som producenten anbefaler. Når du leder efter papir vil du opdage at der er mange forskellige typer og formater. Du skal naturligvis vælge det format der opfylder dine behov og giver de bedste aflæsninger. I manualen kan du se hvilket papir der passer til din EKG. Der findes både enkeltark i endeløse baner og ruller i metermål. I produktbeskrivelsen bør du altid kunne se hvilke maskiner EKG-papiret passer til.

Korrekte aflæsninger kan redde liv

Når du bruger EKG til diagnosticering, er det afgørende at papirhastighed og præcision er god. Du kan ikke risikere en fejldiagnose bare for at spare lidt penge på papiret. Vælger du at købe uoriginalt papir til din maskine, så kan det være en udfordring at finde papir af god kvalitet. Du får som regel hvad du betaler for. Gode aflæsninger giver mere præcis diagnosticering.

Printerfejl må ikke ske

Typiske printerfejl er papirstop og utydelig eller skæv udskrift. Hvis papiret ikke har den rigtige tykkelse eller bare afviger lidt i størrelsen, så er der risiko for at papiret sætter sig fast. I diagnosticering af mennesker kan det være katastrofalt. Det er svært at aflæse en udskrift der er skæv. Det er din aflæsning der bestemmer hvilken behandling patienten skal have. Derfor skal en udskrift være præcis.