4 ting, du skal bruge til at klippe hund

By:

Der er mange penge at spare ved at klippe sin egen hund, og derfor skal du have fat i udstyr. Det koster lidt i starten, men på lang sigt er det en rigtig god investering. Vi giver dig her indblik i hvilket udstyr, som du absolut har brug for til din hundeklipning.

Du skal bruge flere sakse

Sakse er vigtigt, når du klipper hund, fordi hoved og pote skal klippes med saks. Men det kan ikke bare være en køkkensaks, da særlige hundesakse er designet til at beskytte øjnene fra pludselige bevægelser, der kan få fatale konsekvenser. De er nemlig runde i enderne, så hunden ikke får prikket øjnene ud.

En hundetrimmer

Selve trimmeren er den, du kommer til at bruge mest, fordi kroppen skal klippes med maskine. Du skal her også bruge hoveder i forskellige længder afhængig af, hvor kort pelsen skal klippes. Det er helt op til dig, hvor lang pelsen skal være, men jo længere pelsen er, jo oftere skal den nok klippes.

Husk smørelse til trimmeren

Der kommer rigtig mange hundehår i trimmeren, og det betyder, at den hurtigt mister effekt, hvis du ikke behandler den ordentligt. Man bør smøre den cirka hvert kvarter under brug med særlig olie, da den ellers kan gå helt i stykker

Få hunden til at stå stille

Dette er den sværeste disciplin inden for hundeklipning, men du kan få din hund til at stå stille med en såkaldt spændetrøje, der kommer i form af et ophæng. Hvis du ikke bruger sådan et, kan du bruge mange timer og dage på at få din hund til at stå stille. Også selvom du bruger godbidder.

Posted in: Dyr